Kapcsolat

Tel: 06-70/360-7776
Fax: 06-26/367-673
E-mail: viktor.miksa@yahoo.com

Cím:

2084 Pilisszentiván, Fenyves u. 6.

Cégtörténet

Vállalkozásom története jóval a 2006-os nyitás előtt kezdődik.

 

Édesanyám, Marlok Gizella még a '90-es évek elején akkori főkönyvelői állása mellett mérlegképes végzettséget szerzett és néhány környékbeli vállalkozás könyvelését látta el vállalkozási rendszerben.

Akkoriban a könyvviteli feladatok nagy része még kézi rendszerben, papíron történt, de már kezdtek megjelenni a számítógépes könyvelőprogramok is. Édesanyám pályafutásának nagy részét nem a gépi rendszerrel dolgozta végig és mindig örömmel vette segítségemet a számítógépes rendszerben. Ez természetesen még csak technikai jellegű volt, a szükséges szakértelem akkor még hiányzott belőlem.

Felsőfokú tanulmányaimat a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán folytattam, majd az utolsó félévben a szakmai gyakorlatomat a KPMG nemzetközi könyvvizsgáló cégnél végeztem, ahol ennek lejártával munkaviszonyba is vettek.

A KPMG-s évek alatt rengeteg nagy múltú cég működésébe nyertem bepillantást, az ott töltött három év alatt megfordultam többek között a CHIO-nál, a Neckermann utazási irodánál, az OBI cégcsoportnál, ahol megismerkedhettem a profi, nagyméretű számviteli rendszerek működésével, nálam sokkal nagyobb szakértelmű számviteli vezetőkkel.

2005-ben megérett bennem a váltás, a LIDL Magyarország Bt.-nél helyezkedtem el számviteli osztályvezetőként. Itt már részese voltam egy komoly integrált rendszerben végzett könyvviteli munkának, nem csak annak ellenőrzésén dolgoztam. Időközben édesanyámnak egyre többet segítettem. Eljutottam arra a pontra, amikor már nem fért bele időmbe a LIDL és az otthoni munka, illetve édesanyám is úgy döntött, hogy nem szeretne már olyan intenzíven dolgozni, mint ahogy addig tette. 2006 nyarán elhatároztam, hogy feladom az állásomat a LIDL-nél és teljes erőmmel a családi vállalkozásra koncentrálok.

Befejeztem az adótanácsadói képzést, amit még a LIDL mellett kezdtem el, mert úgy gondoltam, nem elegendő a számviteli szabályok pontos ismerete, az adószabályok talán még ennél is fontosabbak.

2006 óta vállalkozásomban megpróbálom ugyanazt a pontosságot és szakszerűséget nyújtani, amit korábbi munkahelyeimen megtapasztaltam. Úgy gondolom, hogy a kis- és középvállalkozásokban ugyanúgy megvan az igény az alapos, körültekintő könyvelői munkára és adótanácsokra, mint a fent említett nagy cégeknél.

Ezt szerintem az is bizonyítja, hogy a 2008-ban kezdődött válság ellenére folyamatosan bővül ügyfélköröm és 2011-ben egy alkalmazottal bővült vállalkozásom.