Kapcsolat

Tel: 06-70/360-7776
Fax: 06-26/367-673
E-mail: viktor.miksa@yahoo.com

Cím:

2084 Pilisszentiván, Fenyves u. 6.

konyveles

Könyvviteli szolgáltatás

Alapvető szolgáltatásunk kis- és középvállalkozások teljes körű könyvviteli munkáinak ellátása. Ebbe beletartozik az ügyfeleink által rendelkezésre bocsátott alapbizonylatok (kimenő- és bejövő számlák, bankkivonatok, pénztárbizonylatok, stb.) könyvelése, az alkalmazottak havi bérszámfejtése, évközi és év végi adóbevallások elkészítése. Közreműködünk az év végi könyvvizsgálat során és adóellenőrzések esetén vállaljuk ügyfeleink képviseletét az adóhatóság előtt.

 

Könyvviteli feladatok ellátása integrált vállalatirányítási rendszerben

Az integrált rendszerek lényege, hogy a programban minden adatot csak egyszer legyen szükséges rögzíteni. Ennek következménye, hogy a nem kifejezetten számvitellel, adózással foglalkozó munkatársak tevékenysége is kihatással van a könyvelésre. Ha a raktáros alapanyagot ad ki a termelésbe, vagy a számlázással foglalkozó munkatárs megír a rendszerben egy számlát, azzal gyakorlatilag könyvelési tételeket állít elő. Ez nagy körültekintést és óvatosságot igényel.

Tevékenységünk része az ilyen integrált rendszerekben nyújtott könyvviteli szolgáltatás. Fontos a rendszeren belüli ellenőrzési pontok kialakítása, az alkalmazottak munkájának összefogása és ellenőrzése. A munka történhet részben a saját irodánkból, távoli asztali kapcsolat segítségével, de igény esetén vállaljuk a megbízó székhelyén való munkavégzést is.

 

Bérszámfejtés

Vállaljuk önálló megbízásként a bérszámfejtési feladatok ellátását, ha a könyvviteli munkát saját alkalmazottakkal látja el, de a bérszámfejtést külső szakértőre kívánja bízni.

A megbízás része lehet:

  • Alkalmazottak ki- és belépésének adóhatósági jelentése
  • Táppénz igénylések, különböző anyasági juttatásokkal (TGYÁS, GYES, GYED) kapcsolatos igénylési lapok kitöltése
  • Havi bérszámfejtés, a havi bérjárulék bevallások elkészítésével
  • Az éves munkáltatói és egyéni SZJA bevallások elkészítése
  • A bérszámfejtési adatokból bizonylat készítése a könyvelés részére

 

Integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése

Ha integrált rendszer vásárlásán gondolkodik, tudnia kell, hogy ezek a szoftverek csak nagyjából 70%-ban készek a vásárlás pillanatában. Erre azért van szükség, hogy az adott vállalkozás igényei szerint tudják a programot véglegesíteni. A szoftvernek kell alkalmazkodnia az adott vállalkozás folyamataihoz és működéséhez, nem pedig fordítva.

Segítséget tudunk nyújtani a folyamatok számviteli leképzésében, az elvárások és lehetőségek közötti összhang kialakításában.

 

Adótanácsadás

Amióta az adózás létezik, mindenkinek az a célja, hogy ezt lehetőleg elkerülje. A törvények nem tiltják a két adózási konstrukció közül a kedvezőbb választását, de a jövedelmek adózás alól kivonását igen.  Az adóhatóságok az utóbbi években folyamatosan fejlesztik informatikai rendszereiket és egyre hatékonyabban tárják fel az adócsalásokat.

Hiszem, hogy ha a legtöbb esetben nincs is lehetőség arra, hogy vállalkozásunkban képződött jövedelmünkhöz teljesen adómentesen jussunk hozzá magánszemélyként, szinte mindig lehet találni egy utat, amivel elfogadható adóterhelést lehet elérni.

Megbízóinknak segítséget nyújtunk kedvező, de törvényes adózási struktúrák kialakításában.